Film

Totul despre Eva

All About Eve

SUA · 1950
Regia: Joseph Mankiewicz

Seria proiecțiilor speciale cu capodopere clasice din cinematografia mondială continuă la Cinema Timiș. În ton cu începutul lunii martie, proiectăm All about Eve, o dramă din 1950 cu personaje feminine puternice și o distribuție pe măsură.


Din clipa în care își întâlnește idolul în culise, Eve Harrington (Anne Baxter) decide să se infiltreze în viața și în anturajul celebrei actrițe Margo Channing (Bette Davis), care, în ciuda succesului fenomenal de pe Broadway, se simte amenințată de cei 40 de ani abia împliniți.
Margo și prietenii ei o primesc pe Eve în cercul lor, însă prin manipulări subtile, tânăra aspirantă îi uzurpă nu doar locul pe scena Broadway-ului, devenind vedetă peste noapte, ci și relațiile cu cei apropiați. Singurul care vede dincolo de masca inocentă a lui Eve este cinicul critic de teatru interpretat de George Sanders.

Festivaluri și premii: 6 premii Oscar 1951, printre care cele pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu, 1951; Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu, 1951; Premiul BAFTA pentru Cel mai bun film; Premiul pentru Cea mai buna actriță (Bette Davis) și Premiul special al juriului la Cannes 1951

Cu
Bette Davis, Anne Baxter, Marilyn Monroe, George Sanders
Categoria
Dramă
Audiența
N. 15 – Filme nerecomandate tinerilor sub 15 ani
Durata
2h 18min
Limba
Engleză
Subtitrarea
Română

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.