Film

Peggy Guggenheim: Dependentă de artă

Peggy Guggenheim: Art Addict

SUA · 2015
Regia: Lisa Immordino Vreeland
Un documentar care dezvăluie publicului un personaj plin de culoare, care nu numai că a fost înaintea timpului ei, dar a ajutat să-l definească. Peggy Guggenheim a fost o figură centrală în mișcarea artei moderne. Pe măsură ce a trecut prin răsturnările culturale din secolul al XX-lea, ea a colecționat nu numai artă, ci și artiști. Istoria ei personală plină de culoare a inclus figuri precum Samuel Beckett, Max Ernst, Jackson Pollock, Alexander Calder, Marcel Duchamp dar și … Constantin Brâncuși. În timp ce lupta cu tragedia personală, ea și-a menținut viziunea de a construi una dintre cele mai importante colecții de artă modernă, expusă acum în palatul său venețian.

Filmul este prezentat în exclusivitate, în contextul în care expoziția Brâncuși: surse românești și perspective universale, care a avut loc la Muzeul Național de Artă Timișoara în perioada 30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024, a găzduit unele dintre cele mai emblematice lucrări ale lui Constantin Brâncuși, printre care Pasărea în văzduh din colecția Peggy Guggenheim. De asemenea, data de 19 februarie marchează 148 e ani de la nașterea maestrului din Hobița.

Introducerea proiecției va fi asigurată de Diana Marincu, curator și director artistic al Art Encounters, co-organizator al expoziției Brâncuși.

Festivaluri și premii: Telluride Film Festival, Tribeca Film Festival, Art/Basel Film Festival

Cu
Peggy Guggenheim, Francine Prose, John Richardson, Jacqueline Bograd Weld
Categoria
Biografie, Documentar
Audiența
A.P. 12 – Acordul părinților sub 12 ani
Durata
1h 36min
Limba
Engleză
Subtitrarea
Română

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.