Film

Floarea soarelui în picturile lui Van Gogh

Sunflowers by Van Gogh

Marea Britanie · 2021
Regia: David Bickerstaff

Mari pictori pe ecran este o serie de filme bazate pe expoziții de artă ale unora dintre cei mai celebri pictori din istorie, însoțite de contextualizări de la istorici și critici de artă de renume.


Picturile Floarea Soarelui ale lui Vincent van Gogh se numără printre cele mai faimoase lucrări ale sale și sunt unele dintre cele mai iconice picturi din lume. Muzeul Van Gogh din Amsterdam aruncă o privire nouă și revelatoare asupra celor cinci picturi ce reprezintă floarea-soarelui în vază. Ele pot fi imediat recunoscute, dar acest documentar fascinant trece dincolo de suprafață pentru a explora întrebările și misterele care le înconjoară, echipa Exhibition on Screen călătorind de la Amsterdam la Tokyo, la Philadelphia, Londra și München.

Fiecare pictură este diferită și are propria sa poveste unică, acoperind una dintre cele mai faimoase și tulburi perioade din istoria artei. Toate cele cinci picturi sunt, de asemenea, considerate acum a fi într-o stare atât de fragilă, încât nu va mai exista niciodată o expoziție cu toate împreună. Doar în acest film veți avea șansa de a le vedea – în expoziția noastră virtuală. Documentarul dezvăluie publicului noi niveluri de înțelegere atât asupra picturilor, cât și asupra celebrului lor autor, Vincent van Gogh.

Categoria
Documentar
Audiența
A.P. 12 – Acordul părinților sub 12 ani
Durata
1h 25min
Limba
Engleză
Subtitrarea
Română

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.