Film

Cei șapte samurai

Shichinin no samurai / Seven Samurai

Japonia · 1954
Regia: Akira Kurosawa

În 26 aprilie 1954 avea loc premiera filmului Seven Samurai în Tokyo. În 26 aprilie 2024, exact 70 de ani mai târziu, îți aducem capodopera lui Kurosawa, în versiunea originală de peste 3 ore, pe marele ecran de la Timiș.


Un mic sătuc de agricultori din Japonia este atacat în mod constant de către bandiți. Într-o zi, aflând că vor fi din nou atacați, sătenii merg la un bătrân înțelept și îl întreabă ce pot face. Acesta le spune că nu își pot permite să își facă o armată proprie deoarece nu sunt suficient de pregătiți și nu au bani pentru arme, așa că ar fi mai bine să caute niște samurai care să-i apere. Ei găsesc un samurai bun la suflet care acceptă să recruteze pentru ei alți șase luptători. Împreună, cei șapte samurai merg să apere satul de bandiți.

Premii: Leul de Argint la Festivalul de Film de la Veneția 1954, Nominalizare Cea mai bună scenografie (alb-negru) Takashi Matsuyama și pentru Cele mai bune costume Kohei Ezaki la Oscar 1957, Premiul pentru Cel mai bun actor străin la BAFTA 1956, Nominalizări pentru Toshiro Mifune și Takashi Shimura la BAFTA 1956, Nominalizare pentru Cel mai bun film de orice origine la BAFTA 1956.

Cu
Toshirô Mifune, Takashi Shimura, Keiko Tsushima
Categoria
Acțiune, Dramă, Război
Audiența
N. 15 – Filme nerecomandate tinerilor sub 15 ani
Durata
3h 27min
Limba
Japoneză
Subtitrarea
Română

Bilete

Momentan nu există bilete disponibile pentru acest film.