Prezentare

Un spațiu multifuncțional modern pentru filme, concerte și evenimente culturale, în inima orașului

Cinema Timiș este cel de-al doilea cinematograf de tradiție al orașului reabilitat de Municipiul Timișoara. Redeschis în octombrie 2023 și administrat prin Centrul de Proiecte, acesta devine una dintre cele mai mari și moderne locații din circuitul cultural al orașului.

Amplasat chiar în Piața Victoriei din centrul Timișoarei, Cinema Timiș a fost construit în anii ’80 și a funcționat până în 2017 sub administrarea RADEF România Film, fiind ultima dintre sălile de tradiție ale orașului care și-a sistat activitatea. La subsolul cinematografului a funcționat îndrăgitul Club 30, cunoscut pentru concertele live și petrecerile cu muzică retro.

În urma renovării finalizate în octombrie 2023, Cinema Timiș a fost transformat într-un spațiu multifuncțional, care va păstra în oferta de program cele două componente care l-au consacrat: proiecțiile de filme și concertele muzicale.

Clădirea renovată a Cinema Timiș cuprinde:

  • o sală principală pentru proiecții de film, concerte și alte evenimente, cu o capacitate de 529 locuri pe scaune, dotată cu ecran fix de cinema, proiector digital, sistem de sunet pentru cinema și instalaţie auxiliară de sunet pentru evenimente;
  • o sală multifuncțională la subsol, în spațiul fostului Club 30, care poate acomoda până la 120 de persoane, dotată cu ecran retractabil și videoproiector, sistem de sunet profesional și mobilier modular
  • 3 săli de 50, 40 și respectiv 35 de metri pătrați, dotate cu ecrane interactive și mobilier modular, care pot găzdui cursuri, workshopuri și alte evenimente cu un număr restrâns de participanți.

Cinema Timiș mai dispune de un hol de acces și un foaier generos, de peste 100 de metri pătrati, precum și de o zonă de cafenea, la frontonul stradal, și alta de bar, la subsol.


Specificații tehnice

Sală principală (mare)

Capacitate: 529 locuri pe scaune
Dimensiune ecran cinema 2D/3D: 13,15m x 5,86m (fix)
Proiector digital: Barco SP4K 35B
Sunet: Dolby Surround 5.1
Instalație auxiliară sunet pentru evenimente: boxe JBL, mixer digital Yamaha QL5
Instalație lumini scenă: consolă Ion Xe 20, proiectoare LED pe 4 ștăngi mobile
Microfoane fără fir Sennheiser
Scena: 67mp (5,5m x 12m)
Cortină retractabilă
Culise
Garderobă

Sală multifuncțională (mică)

Suprafață: 160 mp
Capacitate: 120 de persoane în picioare (aproximativ pe 80 scaune)
Sistem sonorizare: JBL, mixer sunet mobil Yamaha
Ecran retractabil + videoproiector Epson
Bar
Acces persoane cu scaun rulant

Galerie

Echipă

Ioana Dragomirescu
Coordonator echipă
Ioana este coordonatorul echipei de la Victoria și Timiș și se implică în stabilirea direcției identitare și a programului sălii, în negocierea parteneriatelor și colaborărilor, în administrarea sălii și în comunicarea către public. Cu o experiență de 10 ani în industria cinematografică din Franța și România, Ioana a coordonat timp de 4 ani Cinema Elvire Popesco din București, unul dintre cele mai de succes cinematografe arthouse din țară.
Nicoleta Ciocov
Curatoare program
Nicoleta este curatoare și se ocupă de alcătuirea programului de la Victoria și Timiș: alegerea și obținerea filmelor, organizarea evenimentelor proprii dar și a celor în parteneriat cu operatorii culturali locali și naționali, pe care îi cunoaște foarte bine căci vine ea însăși din scena culturală timișoreană, mai precis din echipa de organizare a Ceau Cinema.
Teodora Achim
Responsabilă dezvoltare public
Teodora concepe programe personalizate și strategii prin care să atragă categorii de public cât mai diverse și mai numeroase la Victoria și Timiș și contribuie la animarea diverselor canale de comunicare ale sălii. În trecut a colaborat cu Institutul Francez din Timișoara, dar și cu diverse asociații non-guvernamentale din țară și din străinătate.

Abonează-te la newsletter

Fii la curent⚡️cu următoarele proiecții și evenimente.